Opskrifter

Opskrifter til Feinherb vine

Rosmarinæbler og gedeost i sprød filodej

m. salat m. brødtern og blåbærvinaigrette

Ingredienser til 4


Arbejdsgang

4 plader filodej

Fyld:
1,5 spsk honning
3 spsk æbleeddike
1 spsk frisk rosmarin
4 stk æbler
1 stk æggehvide
100 g gedeosterulle

Salat:
100 g daggammelt franskbrød
1 spsk frisk rosmarin
125 g ruccolasalat

Dressing:
Blåbærvinaigrette
1 spsk æbleeddike
1 spsk citronolie
1 stk skalotteløg
1 spsk soltørrede blåbær
0,5 tsk groft salt
0,25 tsk peber fra kværn

Varm honning, æbleeddike og hakket rosmarin i en gryde.

Skær æblerne i både og vend dem i honning-lagen et par minutter til de er let møre.
Stil dem derefter i køleskab.
Læg et stykke filodej på bordet og læg resten af filodejen under et fugtigt klæde.

Fold filo-dejspladen dobbelt og pensl kanterne med æggehvide.

Læg en fjerdedel af æbleblandingen i midten*, kom en skive gedeost ovenpå og fold filodejen omkring.
Gentag processen til der er 4 pakker.
*ell. tilpasset mindre trekanter
Læg filodejspakkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ved 200° i ca. 5 min., eller til dejen er sprød.

Salat:
Skyl og tør ruccolaen og snit den evt. i kortere stykker.
Skær brødet i tern og drys med rosmarin.
Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 7 min. eller til de er sprøde.

Pisk en vinaigrette af æbleeddike, citronolie, fint hakket skalotteløg, soltørrede blåbær, salt og peber.

Vin:
Riesling feinherb

Kontakt os

Er du interesseret i at afholde en vinsmagning, eller har du spørgsmål til vores produkter, så er du altid velkommen til at kontakte os.

+45 23 20 30 91
info@vineline.dk