Vinbønder

Leonardo Bussoletti og hans vine

Bussoletti dyrker og producerer i hjertet af det vildeste og mindst kendte Umbrien. Naturen præsenterer stadig intakte træk af uforlignelig skønhed, som giver området en ekstraordinær charme. Der er en meget varieret jordbund, der favoriserer dyrkning af vinstokke, og Leonardo forstår af få druer af den bedste kvalitet frem. Druerne er resultatet af tålmodig og omhyggelig udvælgelse: Ciliegiolo, Grechetto og Trebbiano Spoletino.

CILIEGIOLOEN

Ciliegiolo skylder sit navn til den typiske kirsebæraroma. Dens oprindelse er usikker. Ifølge nogle kilder blev den indført i Italien af pilgrimme, der vendte tilbage fra en tur til Santiago de Compostela. Andre historikere hævder, at oprindelsen er etruskisk. Den betragtes under alle omstændigheder som en af Sangiovesedruens forfædre.

Det er en sort druesort, druerne har en medium skal og ret tidlig modning.

Høsten finder sted mellem midten og slutningen af september. Vinstokken giver liv til elegante vine med god syre, og de bedste har stort gemmepotentiale.

GRECHETTOEN

Den uimodståelige smag af århundreders historie. Grechetto er meget gammel og går tilbage til det 7. århundrede f.kr., hvor grækerne koloniserede det sydlige Italien og skabte Magna Graecia.

Det er en hvidskallet vinstok og repræsenterer en af de mest berømte hvide druer i Umbrien. Der dyrkes to typer Grechetto, den af Orvieto (klon G109) og den af Todi (klon G5). Grechetto har en god struktur og kvalitetsaromaer, intens og elegant, med karakteristiske frugtagtige noter.

Alkoholindholdet er generelt ret højt og med god syre. Charmen ved Grechetto er tidløs.

TREBBIANO SPOLETINO

Trebbiano Spoletino er en indfødt umbrisk vinstok, der ikke har nogen relation til de andre Trebbianos, der findes i det centrale Italien, undtagen i navnet.

Den karakteriseres af en aroma af aromatiske urter og citrus eftersmag, sammen med en markant friskhed og smag. Det er en hvidskallet vinstok, den modner sent og har en tendens til altid at bevare en ret høj syrlighed, hvilket giver den mulighed for at have en overraskende lang levetid.

Weingut Bernhart

Gerd Bernharts vinmarker liggger i det sydligste Pfalz, tæt på den franske grænse, 70 km nord for Strasbourg ved byen Schweigen. Han har 16,5 hektar vinmarker og producerer ca. 110.000 flasker om året.

Du kan læse mere om Weingut Bernhart på deres hjemmeside www.weingut-bernhart.de

Caspari

Nico Caspari og Uwe Jostock laver fremragende moselvine. De holder til i den lille vinby Enkirch ca midt i mellem Koblenz og Trier. På 12 hektar skiffergrund producerer de 65.000 flasker om året. Ikke så meget, kun, men ved Mosel er det en pæn produktion, mange producerer langt mindre pga. den vanskelige tilgængelighed langs de stejle flodskrænter. Moselvin er oftest Riesling, og vi har 6 forskellige lige fra en let dagligvin i literflaske til en topvin af de allerbedste.

​Du kan læse mere om Nico og Uwes fine vinproduktion på www.caspariwein.de

Brugnoli

Vineline har 5 vine fra Brugnoli, som er en lille vingård beliggende i Bomarzo ca. 100 km. nord for Rom. Området hedder Tuscia og stedet er præget af vulkansk jord, hvilket giver kraftige, krydrede vine.

Brugnoli har dyrket økologisk i mere end 20 år, og er nogen af de første i området, der er gået den vej. Da området er relativt ukendt er vinene relativt billige i forhold til kvaliteten. Druerne hedder Grechetto, Trebbiano, Merlot og Sangiovese. Grechettoen, er ret ukendt udenfor Lazio og Umbrien, hvilket er synd, for det er en dejlig drue. Eller rettere sagt 2 dejlige druer, og selvom der er en hvid og en rød, er det to forskellige vinfamilier. Druerne har altså kun det til fælles, at de i folkemunde er kommet til at hedde grechetto. Den hvide er meget velegnet til kraftige fiskeretter, og Grecchetto Rosso er en krydret rødvin, der afkølet er god til fisk, men derudover til pasta og lettere kødretter, samt til ost Trebbiano er kendt af nogle, mest som en konsumvin, men her er den forfinet, velegnet til fisk og grønsagsretter.

Merlot kender de fleste især fra Frankrig og oversøiske vinlande. Det er en frugtig vin med noter af solbær, hindbær og blomme. Lavt garvesyreindhold. Velegnet til rødt kød, ost eller bare på terrassen. Den sidste vin, Pianoro della Colonna, er Brugnolis topvin. En blanding af Sangiovese og Grechetto rosso dyrket på de bedste marker og med stor omhu. Aromatisk og blød med noter af tobak, kaffe og røde frugter. Varm og harmonisk.

Weingut Scholtes

Christian Scholtes vingård i Minheim ikke langt fra den 2000 år gamle by Trier i den sydligste del af Mosel er grundlagt af hans oldefar Konrad. Så vi har at gøre med et ægte familieforetagende. Dette ses også af, at Christians forældre, Edeltrudt og Hans-Peter stadig deltager i arbejdet på vingården og bidrager med deres store viden og lange erfaring med vindyrkning.

Scholtes vine er skabt med dedikation, håndværk og sans for detaljer Meget personlige produkter der er skabt med passion og sans for detaljer. Lige fra vinstokken til flasken.

Økologisk vinkultur
Tæt observation og en masse manuelt arbejde er grundlaget for dyrkningen af ​​ vinmarkerne. Denne omsorg betaler sig. Naturen takker med at levere vindruer med særlige kvaliteter i generationer. Men for familien Scholtes ender bæredygtighed dog ikke i vingården. Opvarmning sker med biomasse, elektricitet produceres med solceller, og der benyttes genanvendelige praktiske trækasser.

Læs mere om Weingut Scholtes på deres hjemmeside. https://www.scholtes-weingut.de/en/

Kontakt os

Er du interesseret i at afholde en vinsmagning, eller har du spørgsmål til vores produkter, så er du altid velkommen til at kontakte os.

+45 23 20 30 91
info@vineline.dk
Privatliv
Vineline
Denne hjemmeside bruger cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse.

Informationerne bliver opbevaret i din browser og bruges bl.a. til at genkende dig hvis du besøger hjemmesiden igen. Det hjælper os også med at forstå hvilke sektioner på hjemmesiden du finder mest interessante og brugbare.

Nødvendige cookies
Nødvendige cookies bør altid være aktiveret så vi kan gemme dine cookie-indstillinger.

Hvis du deaktiverer denne cookie, vil vi ikke være i stand til at gemme dine præferencer. Det betyder at du skal acceptere eller afvise cookies hver gang du besøger denne hjemmeside.